DanOrganic – en økologisk medspiller 

DanOrganic blev grundlagt i 1990 og holder til i Sdr. Felding i Vestjylland.

Det hele begyndte med, at et par lokale grøntsagsavlere gik sammen om at etablere et pakkeri, der udelukkende havde økologiske rodfrugter i sortiment.

Økologi var så småt begyndt at blive interessant for danskerne på det tidspunkt og 1990 blev også året, hvor Ø-mærket blev et dansk fælles “brand” og dermed fik sin fulde berettigelse. De første 10 år kaldte virksomheden sig “Fælles Grønt Vest”, men efterhånden som salget kom rigtig godt i gang, og at der også kom henvendelser fra udlandet, tog virksomheden et navneskifte i en mere international retning og kaldte sig dermed DanOrganic.

I dag er DanOrganic en af de store spillere på markedet, for økologiske gulerødder og kartofler, og har samarbejdspartnere i både ind- og udland.

I samarbejde med økologiske avlere har virksomheden gennemgået en rivende udvikling, og er i dag blandt de største aktører på det danske marked. DanOrganic fungerer som salgsled for avlerne,  og derfor er der et godt samarbejde på tværs omkring kvaliteter, mængder udvikling og salg.

DanOrganics pakkeri er stort og tidssvarende og meget fleksibelt. I det daglige pakkes der alt fra små posestørrelser til BigBags – gældende for både gulerødder og kartofler.

DanOrganic blev i 2019 opkøbt af PV Agro, men drives som en selvstændig virksomhed.